Gealan
There are no translations available.

Прозоречни системи

Плъзгане с повдигане

Система S8000 IQ -Естетика и Енергоспестяване

Система S8000 IQ plus

Система S9000

Системи за вентилация

Air Watch - Индикатор за проветряване

GEalan Clima COntrol

Нова вентилационна система: GECCO 4

Дървесен декор

Система S 8000 IQGEALAN е традиционна немска компания, чиято история започва през 1921 г., когато се създава Schlegelbei Hof.
През 1956 г. опитът на компанията в новите технологии и суровини прави възможно създаването на ново прозводство- екструдиране на PVC профили за врати и прозорзи. От този момент до днешни дни това е крайъгълния камък в развитието на GEALAN Fenster-Systeme. Като резултат от непрекъснатите усилия за усъвършенстване, GEALAN притежава необходимия опит и know-how в екструдирането на PVC профили за врати и прозорци
Успешните промени показват силата на GEALAN в иновационните технологии и производство. Като резултат GEALAN е сред най-добрите производители на PVC профили в Европа.

В днешно време Групата GEALAN е силен партньор на пазара на PVC прозорци и врати. Фабриките на GEALAN развиват производствения процес в зависимост от изискванията на Европейските норми: DIN EN ISO 9001, според които качественият контрол започва от проверка на суровините и завършва с окачествяване на крайният продукт.
През 1980 г. GEALAN стартира производство на цветни PVC профили по метода на ко-екструзията. Същността на този метод се състои в прибавянето на слой Плексиглас с дебелина 0.3-0.7 мм към профилната повърхност едновременно с екструзията. Процесът на ко-екструзия протича при много висока температура, в следствие на което двата материала, които имат сходни характеристики се свързват неразделно помежду си. Получената профилна повърхност е копринено гладка, устойчива на UV лъчи и атмосферни влияния, антистатична и устоичива на механични въздействия.


Система S8000 IQ -Естетика и Енергоспестяване


Предимства:

6 камери
Монтажна дебелина на профила 74 мм
Високи статични характеристики
Модерни acrylcolor и дървесен ефект

Системата S 8000 IQ притежава изключителни топлоизолационни качества и спомага за икономия на енергията, което пък води до по-ниски разходи за отопление.
Техниката за увеличаване на топлоизолацията, чрез профилни конструкции с повече камери се доказва превъзхождаща, тъй като всяка от шестте камери участва в намаляване нежеланите загуби на топлина.
Освен това увеличената до 74 мм монтажна дебелина на профила, позволява употребата на арматура с големи размери, като по този начин се осигурява безупречното ползване на прозореца за много дълго време.
Системата S 8000 IQ се отличава с елегантна външност и идеално съчетава естетиката и функционалността. Могат да се постигнат широк обхват от дизайнерски решения и да се спазят дори строгите правила по отношение на сградите, обявени за национални паметници.       Горе

Система S8000 IQ plusНовата система S8000 IQ plus е разработена с конструктивна дебелина на профила 83 мм и шест камери и може да се комбнира с всички крила от стандартната система S8000 IQ. Налични са крила с четири, пет, шест и седем камери.

За обработката на новите профили не са необходими допълнителни фрезови ножове, което е улеснение за клиентите на GEALAN. Това позволява комбинирането на профили с различна конструктивна дебелина за постигане на оптимални решения.Система S8000 IQ Plus

Очарова всички сетива

много добра звукова и топлинна изолация благодарение на повишената дълбочина на конструкцията (Uf = 1,1 W/m?K при стандартното подсилване със стоманени профили)
изключителна стабилност благодарение на дебелата стоманена армировка в касите и крилата
многобройни възможности за комбинация благодарение на пълната съвместимост със системата S 8000 IQ
влизането в клас RAL A
лесно манипулиране при складиране и логистика
възможност за доставка в различни цветове (дърво)
лесно почистване благодарение на големите размери на касата
перфектна линия, закръглени каси, крила и делители
Когато става дума за жилища, в които дизайнът играе важна роля, естествено се налага изборът на новата генерация профилна система S 8000 IQ Plus. При нейното създаване са участвали дизайнерите и техниците на GEALAN като крайният резултат е очевиден при архитектурата на профилите. Касите, крилата и делителите на прозорците притежават привлекателна елегантна линия, акцентирайки върху индивидуалността и грижата за детайла. Прозорците от системата S 8000 IQ са предпочитани заради елегантните си закръглени линии, които създават изискана атмосфера и са подходящи за всеки стил. Освен това новата система S 8000 IQ plus може да бъде поръчана в множество различни нюанси на дърво, както и в нови допълнителни цветове.

6-камерната профилна система S 8000 IQ Plus притежава изключителна топлинна изолация благодарение на голямата дълбочина на конструкцията от 83 мм. Тази система е специално създадена за проекти, които включват дълбочина от 80 мм и/или стойности на Uf от 1,1 W/m?K или по-малко.

6-камерната конструкция предлага идеална защита срещу студ и шум, а нейната ефикасност е подобрена от възможността да бъде използван троен стъклопакет с дебелина до 54 мм. По този начин намаляват чувствително разходите за отопление, както и емисиите на CO2. Освен това голямата дебелина на конструкцията осигурява повишена здравина на ъглите и по този начин повишава здравината на целия прозорец. Същевременно стоманената армировка осигурява стабилно фиксиране на обкова и изключителна стабилност. Безфалцовият вътрешен ръб на касата няма улеи, в които да се събират нечистотии, което улеснява почистването на прозореца. Освен това нечистотията се отстранява изключително лесно от заобления външен ръб на касата. Чрез допълнителното включване на патентованата система за вентилация GECCO (GEALAN CLIMA CONTROL) успешно се предотвратява образуването на мухъл особено в зоната на перваза.

Множество възможни комбинации

Новите каси на системата S 8000 IQ Plus могат да бъдат комбинирани с крилата от стандартната система S 8000 IQ, както и с тези от системата S 8000 IQ Plus. В системата S 8000 IQ можете да избирате между крила с 4, 5, 6 или 7 камери. Освен това касите от системата S 8000 IQ с дълбочина на конструкцията от 74 мм могат да бъдат комбинирани с крилата от системата S 8000 IQ Plus. Благодарение на високата съвместимост между различните системи не е необходимо закупуването на допълнителни инструменти за обработка.

Множеството допълнителни профили дават възможност за изработка на всякакви варианти на прозорци.

Горе

Система S9000

Система S9000

Предимства
Оптимизирана за използване със STV®, за сухото залепване на стъклото за черчевето
По избор може да бъде използвано средно или огъващо се уплътнение
Много добра термична и звукова изолация посредством геометрията със 6 камери и посредством голямата конструктивна дълбочина на рамката и черчевето
Подходяща за използването с троен стъклопакет с дебелина до 54 мм
Малка дебелина като изглед и наклон от 15° за един приятен дизайн и за един траен оптичен резултат
Интелигентна концепция от уплътнения с три реда на уплътняване.
Средно уплътнение в многобройни комбинации
Новата система GEALAN S 9000 включва, като комбинирана система с конструктивна дълбочина от 83 мм, както характеристиките и предимствата на системата със средно уплътнение, така и тези на огъващото се уплътнение.
Голямата конструктивна дълбочина, шестте камери на профила на рамката и черчевето и три реда уплътнения са гаранцията за една изключителна термична изолация. По този начин, прозорците отговарят и на най-високите изисквания.

Гъвкавата средна гарнитура по фалца на рамката води до ясно подобряване на термичната изолация. Освен това предпазва елементите на металната арматура от влага и подобрява поведението при отваряне най-вече при отрицателни външни температури.

Подобрена статика

Благодарение на STV® (Статично сухо стъкло)
В случая на техниката на залепване създадена от GEALAN STV® (Статично сухо стъкло), стъклото се лепи за черчевето с помощта на специално създадена лента за изработването на прозорци, запазвайки нормалното припокриване на прозореца. Посредством залепването на стъклото за черчевето, неговата твърдост се придава на черчевето и по този начин цялата система става по-стабилна.
Посредством тази техника могат да бъдат създадени стандартни елементи, които да бъдат изцяло без арматура. Комбинирайки STV® с арматурата на черчевето могат да бъдат получени изключително големи елементи.
Комбинирането на техниката STV® с обикновената стоманена арматура позволява постигането на недостижими до сега размери
Работите по регулирането и ревизията се свеждат до минимум.
Залепването на стъклото за черчевето спомага за защитата срещу проникване.
Натоварването на елементите е допълнително. Дори и след продължително ползване, прозорците с техниката STV® се затварят като сейф.

Горе

Системи за вентилация


Предимства на GECCO:

Оптимален въздушен обмен при нормално налягане
Постоянна вентилация
Никакво течение дори и при силен вятър отвън
Автоматична работа
Невъзможност за неправилна работа
Изключителна звукоизолация
Добра топлоизолация
Оправдава вложените средства


Горе

Air Watch - Индикатор за проветряване


На принципа на влагомера
Показва кога трябва да се проветри помещението
Спомага за предпазване от плесени и мухъл
Лесно се залепва върху рамката на прозореца
Налични цветове- бяло, кафяво и карамел

Малкият уред се залепва на крилото на прозореца и отчитайки влажността на въздуха в помещението, определя необходимостта от проветряване. Лицевата част на уреда е разделена на две зони: синя и червена. Навлизането на стрелката в червената зона индикира необходимостта от опресняване на въздуха. Индикаторът за проветряване се предлага в три цвята: бял, кафяв и карамел.

Горе

GEalan Clima COntrolРегулираният обмен между вътрешния и външния въздух е важен за релаксиращата и приятна стайна температура. Контролируемата ентилация способства за избягване на пораженията, причинени от вредната влага и поява на плесени в жилищата.

Поради тази причина, като допълнително подобрение към всички прозорци GEALAN може да получите автоматичната вентилационна система GECCO GEalan Clima COntrol - Геалан Клима Контрол).

С малката клапа за вентилация с голям ефект – вашият обикновен прозорец се превръща в прозорец с уникална вентилация. Клапата ви осигурява контролиран приток на свеж въздух за максимален комфорт.

Горе

Нова вентилационна система: GECCO 4
С GECCO 4, GEALAN предлага ново решение за автоматично вентилиране на помещенията от по-високо ниво. Системата е разработена за вграждане в удължаваш профил, монтиран към горната част на касата на прозореца.

Системата може да се използва и с каси с широчина по-голяма от 74 мм, което дава възможност за комбинирането й с новите S 7000 IQ plus и S 8000 IQ plus системи. Стандартно GECCO 4 се предлага с въздушен филтър и звукоизолация.

GECCO 4 може да се използва със S 3000, S 7000 IQ, S 8000 IQ, S 7000 IQ plus и S 8000 IQ plus системи.

Горе

Дървесен декорПредимства:

Не се изисква специална поддръжка
Дълъг живот
Устойчивост на атмосферни влияния
Забележителна топлинна и звукоизолация
Възможност за рециклиране

Ако цените естествения вид, но същевременно желаете да се наслаждавате на предимствата на модерните технологии за производство на дограма, прозорците GEALAN с ефект на дърво са правилният избор за вас.
Цветните фолиа на GEALAN
Следните цветове фолиа се предлагат. Цветните полета са само с илюстративна цел и може да има разминаване с действителните цветове.

Стандартни дървесни фолиа


Дъб


Златен Дъб
Орех 
Махагон
Блатен Дъб

Горе

Плъзгане с повдигане

Система S 8000 IQ за врати плъзгане с повдиганеПредимства

Лесно отваряне и затваряне
Движение на крилото без усилие
Многобразие на акрилни цветове

Този коструктивен елемент отваря възможности за интересно оформяне на преградата между вътрешното и външното пространсво. Вратите плъзгане с повдигане не само създават нови перспективи в дизайна, но и увеличават комфорта в жилището. Възможността за по-голямо остъкляване осигурява повече светлина в помещението.
Касата е изградена от един елемент и е с коструктивна дебелина 170 мм, а крилата са с размер 74 мм. Големината на профилите позволява използването на достатъчно големи усилващи елементи за постигане на оптимална стабилност на вратите.

Горе